Hvad kan vi se ved Gardasøen mens vi holder ferie?

territorium / camping life
Der er et spørgsmål som alle vores gæster altid har, når de kommer frem til vores dejlige campingplads ved Gardasøen Baia Verde, og de ter nemlig: hvad skal vi absolut ikke gå gli paf når vi holder ferie ved Gardasøen? Listen kunne være uendelig, vores område er storto g meget riga f alt fra kulturcenter, historiske landsbyer, museum, forlystelsesparker, statuer, naturlige attraktioner, vidunderlige udsigter og meget, meget mere, så det kan bare være et valg problem. I dag prøver vi at ordne ideerne en smule og lave en liste af de vigtiste steder som man skal se ved den vestlige del af Gardasøen og dens område. God fornøjelse!
 

1. MANERBAS KLIPPE


Manerbas Klippe er en af de mest vidunderlige udsigter ved den sydlige del af søen, derfor er det et forslag I absolut skal følge hvis I gerne vil se noget, som gører godt til jeres øjne og sind. Vi anbefaler en gåtur for at komme frem, de ter et meget nemt udflugt som også et helt fint for børn, og I kommer til at gå gennem de flotte Valtenesi bakker, helt oppe til den berømte Arkæologisk museum og det gamle slots ruiner. Når I kommer til det højeste sted, kan I beundre søen oppefra og den flotte San Biagio Ø.  
 

2.  ISOLA SAN BIAGIO


Den er bedre kendt som kaninernes ø, men forbliver alligevel et af de bedste og ere fortrakte steder hvor man kan tilbringe en dejlig afslappende sommerdag, med fødderne i vandet og mens man nyder den varme sol. Man kan nemt nå frem til fods når søen trækker sig tilbage og der er lavvande, eller man kan udnytte taxa-båd servicen  som koster 2 euro. Der er en privat strand, derfor må man betale 5 euro for at tilbringe en hel dag derhenne, og glem ikke at fotografere de søde kaniner som trasker rundt i parken.
 

3. ISOLA GARDA


De ter et andet meget vigtig sted for vores område, og er set som et af de mest elegante og fascinerende pladser. Garda Øen tilhører familien Cavazza, og huser et vidunderligt palads i gotisk stil some r blevet bygget runt om 1900 tallet, omkringet af flotte haver i en italienske stil, farverige og fulde af dufte. De ter et sandt naturligt museum under den åbne himmel. De ter selve familien Cavazza som tager sig af det hele også i dag, og sørger for at give dens gæster en uforglemmelig og vidunderlig oplevelse. Man opretter nogle guided tours langs hele året under betaling, som består af færge-rejsen til at komme frem, øens guided tour som varer cirka 2 timer og en dejlig velkomstdrink.


4. IL VITTORIALE DEGLI ITALIANI


Il Vittoriale degli Italiani, som befinder sig i Gardone Riviera var den berømtes Gabriele D’Annunzios hjem, og består af en samling af konstruktioner, pladser, veje, et åbent teater, forskellige vandløb og masser af haver som spejler sig direkte i Gardasøen. Det er i dag en Stiftelse some r åben til publikum og som får hvert år mere end 220.00 gæster fra hele verden, takket være også den berømte festival Tener-a-Mente som huser hver gang mange artister fra hele verden for at underholde publikum med uforglemmelige åben-himmel koncerter.  
 

5. MU.SA


MU.SA er et moderne museum som blev åbent i 2015, fuldt dedikeret til moderne kunst og kultur fra området, som huser permanente kollektioner og kunst-udstillinger som bliver meget berømte i kort tid. Dette museums mission era t få den lokale kultur og de mest vidunderlige skatter i området til at blive kendt af alle, uden at glemme hvor meget Salò og dens områder har været vigtige for hele den Italienske kunst-kultur.
 

6. IL MONTE BALDO


Monte Baldo befinder sig direkte foran vores dejlige campingplads ved Gardasøen, ved den østlige del af søen. Men de ter virkeligt noget som I ikke skal gå gli paf, så derfor  anbefaler vi det i denne liste og sætter det i en de mest vigtige steder at se. De ter et vidunderligt syn, og en dejlig udflugt som består  af et færge-sejlads over søen og så en tur med svævebane fra Malcesine til Tratto Spino (1800 mt), hvorfra det er sandt fortryllelse, og udsigten fra Monte Baldo vil få jer til at tørre jeres øjne mere end en gang. De ter bare noget helt unikt, det at kunne benundre almagtigen og vidunderligheden af naturen som viser sig fuldent under jeres egne fødder.
 

7. LE GROTTE DI CATULLO


Catullos Grotter er et arkæologisk sted, meget beundret og vigtigt at besøge. Vi befinder os sydpå Sirmiones kommune. Ruinerne af denne vidunderlige villa er fra de mest berømte i hele Italien, virkeligt værd at se, og de ter et rigtigt stort område, vi tale rom cirka 2 ektarer til den selve villa og et oliven-træer park som består af cirka 1550 træer. Der er selvfølgeligt også et museum og specialiserede guider som kan snakke om dette historiske område.  
 

8. GARDALAND & DE ANDRE


Nu kommer vi endeligt til den sjove del, her presenterer vi forlystelsesparken nr. 1 i Europa, men velbekendt i hele verden…Gardaland! Prezzemolos hus er klar til at velkomme familierne med små børn for at få dem til at leve fuldt ud en sjov, dejlig dag med masser af lege, kolbøtter og grin. De ter den del af parken som er specielt tænkt til de mindste, med fantastiske lege og spil som vil glæde alle sammen Og så er der selvfølgelig resten af parken som er til de lidt ”større”, med de berømte rutsjebaner, Blue Tornado og meget mere.  Glem ikke at i det samme område befinder sig også andre parker som Movieland, dedikeret til berømte filme og tegnefilme, Caneva som er et vidunderligt vandland og Natura Viva, en enorm zoologisk have.
 

9. LA TERRAZZA DEL BRIVIDO (GYSE-TERRASSEN)


Vi befinder os i Tremosine, en bjerglandsby some r fra de mest vidunderlige i hele Italien. For at nå frem bliver I nød til at køre langs Strada della Forra, som er en sand naturlig vidunder, gravet ind i bjergene, med stramme sving og stejle drejninger og tunneller, som giver liv til nogle unikke udsigter. Gyse terrassen er bundet til Hotel Paradiso, som er et reference-point til turisterne og er blevet bygget direkte over søen, så herfra kan I kigge på næsten hele søen.
 

10. ALLE STIERNE I VORES BJERGE


Som I nok allerede har forstået, er naturen den som hard en vigtiste del i området rundt omkring vores vidunderlige sø. Derfor kan vi højst anbefale til jeres ferie ved Gardasøen at nyde alle de udflugter som man kan enten opleve til fods eller i cykel, for at opleve alle de områder som spejler vores kultur og vores typiske træk. En af de beste udflugter er Ponale stien, som befinder sig i Riva del Garda. De ter lige blevet ombygget og sat i sikkerhed og er en af de mest berømte og efterspurgte i den varme sæson, fordi det er nemt at bestige både til fods og med mountain bike. God fornøjelse til jer alle!